• Kopi Habbatus Sauda

  Kopi Keajaiban

Kopi Habbatus Sauda ini mungkin adalah kopi paling menyihatkan yang anda akan dapati. HabbatusSauda juga dipanggil Seed Black, Kalonji Seed, Black Cumin dan nama saintifiknya adalah Nigella Sativa.

Kopi ini dicampur dengan Habbatus Sauda untuk memberi anda lebih banyak manfaat kesihatan. Di samping itu, anda juga akan menikmati rasa kopi HabbatusSauda kerana ia meningkatkan rasa kopi anda.

Biji Hitam ini merupakan ubat kuno Timur Tengah yang secara tradisinya digunakan untuk merawat sakit kepala, kesakitan hidung dan lain-lain jangkitan.

Baru-baru ini ia telah digunakan untuk merawat pelbagai keadaan lain. Ini termasuk isu-isu saluran pencernaan seperti gas, kolik, cirit-birit, sembelit dan buasir. Ia juga membantu dengan keadaan pernafasan seperti asma, alahan, batuk, bronkitis, emphysema, selesema dan kesesakan.

Jika itu tidak mencukupi, Habbatus Sauda juga berkesan dalam merawat ketidakcekapan hormon pada lelaki dan wanita. Ia sebenarnya boleh digunakan untuk segala-galanya dari kawalan kelahiran, masalah haid dan peningkatan jumlah sperma untuk memerangi sel-sel tumor dan mempromosikan pertumbuhan rambut.

Ada juga bukti saintifik menunjukkan bahawa Habatus Sauda dapat membantu meningkatkan sistem kekebalan tubuh, melawan kanser dan mengurangkan reaksi alergi dengan bertindak sebagai antihistamin.

Kopi HabbatusSauda

kopi habbatus sauda
 • Kopi Habbatus Sauda

  20 sachets x 20 grams sekotak

Amazing Fact!

Habbatus Sauda juga dikenali sebagai herba ajaib. Manusia telah menggunakan benih ini untuk membuat ubat lebih dari 2000 tahun dahulu. Ia juga ditemui di makam Raja Tut dan juga salah seorang yang paling berkuasa dalam sejarah, Nabi Muhammad S.A.W. diketahui mengatakan bahawa “Ia adalah ubat bagi semua kecuali kematian” dalam hadith Al-Bukhary.

 • Tekanan Darah Tinggi

  Penggunaan harian habbatus sauda, 1-2 cawan setiap hari, selama 2 bulan, didapati mempunyai kesan menurunkan tekanan darah pada orang dengan hipertensi ringan. [1]

 • Meningkatkan Anti-Badan / Meningkatkan sistem imun anda

  Satu kajian baru-baru ini di Munich, yang merangkumi 600 pesakit yang mengalami alergi, diberi 500 mg habbatus sauda setiap hari selama 3 bulan, terkejut mendapati kadar kejayaan itu didapati sekitar 85%. [1]

 • Asma

  Satu kajian, yang dijalankan pada subjek manusia, mendapati bahawa air masak dengan biji hitam mempunyai kesan antiasthmatic yang agak kuat terhadap saluran udara asma. [3]

 • Masalah Colon

  Percubaan klinikal telah menunjukkan bahawa Nigella Sativa telah menunjukkan beberapa kesan positif terhadap rawatan Sindrom Irritable Bowel, sembelit dan kanser kolon. [2][3][4]

 • Pening Kepala

  Nigella Sativa digunakan secara intensif selama berkurun untuk memerangi sakit kepala. [3]

 • Dan banyak lagi...

Rujukan:-

[1] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=nigella+%20sativa+cancer%20A

[2] http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3281215/

[3] http://www.webmd.com/vitamins-supplements/ingredientmono-901-BLACK%20SEED.aspx?activeIngredientId=901&activeIngredientName=BLACK%20SEED

[4] Colon Cancer
Norwood AA1, Tucci M, Benghuzzi H; “A comparison of 5-fluorouracil and natural chemotherapeutic agents, EGCG and thymoquinone, delivered by sustained drug delivery on colon cancer cells,” Biomed Sci Instrum., 2007, PMID: 17487093.

Open chat
Whatsapp Us
Hello 🙂 Berminat dengan Kopi Habbatus Sauda?

Chat dengan kami dan klik butang chat di bawah...